Pentru noi, 2022 a fost un an de consolidare a poziției de lider în piață. Avem activitate intensă.

#weareprojectmanagement

Claudiu Bisnel, fondator Brisk Group

Pentru noi, 2022 a fost un an de consolidare a poziției de lider în piață. Avem activitate intensă.

Crizele actuale, dar și războiul comercial dintre SUA și China au afectat piața construcțiilor, unde prețurile la materiale au crescut semnificativ, iar deficitul de forță de muncă se adâncește tot mai mult, spune, la PROFIT NEWS TV, Claudiu Bisnel, fondator Brisk Group.

„Crizele s-au resimțit semnificativ și pe lanțul de aprovizionare, dar și asupra salarizării forței de muncă. De altfel, mai există o criză mai veche care se acutizează de la an la și anume disponibilitatea forței de muncă, care este din ce în ce mai puțină. Am observat un flux continu de resursă umană către țările vestice, iar noi nu am avut suficientă resursă locală pentru a umple aceste goluri lăsate”, spune fondatorul.

„Pentru noi, 2022 a fost un an de consolidare a poziției de lider în România, de creștere a activității, a numărului de proiecte, a cifrei de afaceri și a numărului de colegi. Aceeași creștere am resimțit-o atât în Marea Britanie, cât și în Republica Moldova, unde mai suntem prezenți. A fost un an foarte bun pentru noi, cu reușite, proiecte notabile și sperăm să menținem acest trend pozitiv și în 2023”, precizează Claudiu Bisnel.

Recent, filiala Brisk Group din Marea Britanie a devenit membră în British Aviation Group, o organizație de prestigiu care coagulează toți jucătorii importanți asociați pieței aviatice, precum companii aeriene, de construcții, consultanță, arhitecți, aeroporturi etc.

„Noi, prin biroul din UK, suntem prezenți în general în proiecte de infrastructură aeroportuară, portuară, dar și în proiecte energetice. Unele dintre proiectele în care suntem implicați sunt chiar „game changer” față de modul în care vedem inclusiv așezarea noastră socială într-un oraș”, afirmă antreprenorul, adăugând că vor începe să se deruleze tot mai multe proiecte de infrastructură și pe piața locală, de dimensiuni din ce în ce mai mari, care vor aduce beneficii semnificative economiei țării.

„În acest moment, toți polii de dezvoltare și nu numai ar trebui să beneficieze de această infrastructură aeroportuară. Pe urmă, ar trebui să ne uităm și la infrastructura feroviară, care este la fel de importantă, dar și la infrastructura auto. Toate aceste componente trebuie dezvoltate pentru ca, la rândul lor, să angreneze celelalte componente de dezvoltare”, completează Claudiu Bisnel, care consideră că, chiar dacă premisele la nivel global pentru 2023, 2024 sunt sceptice, România poate beneficia de creștere economică și să aibă o stabilitate, dacă se va face o implementare corectă a PNRR-ului și dacă vor fi atrase investiții locale și externe.

Pentru sectorul rezidențial, Claudiu Bisnel este de părere că integrarea energiei verzi, mai ales în contextul actual, în care prețurile la energie și la gaze s-au majorat semnificativ, va aduce beneficii atât clienților finali, cât și dezvoltatorilor și constructorilor deopotrivă. „Crearea unor clădiri care să fie mult mai sustenabile, atât ca mod de viață, cât și ca consum energetic, au efect direct în portofelul fiecăruia dintre noi. În acest sens, o clădire care este verde și are o amprentă de carbon cât mai redusă are și asociat un cost operațional considerabil față de o clădire învechită, construită după paradigma secolului trecut”, afirmă fondatorul Brisk Group.

 „Vedem piața construcțiilor într-o lumină pozitivă, mai ales dacă vom intra în spațiul Schengen și dacă PNRR va fi implementat corect, vedem o expansiune pe sectorul logistic și industrial, dar și pe tot ce ține de infrastructură. Iar pentru România, în general, cred că putem beneficia de o creștere economică, deși se vorbește despre recesiune în contextul global”, completează acesta.

Recent Articles

Secured By miniOrange